کتاب زندگینامه کوروش کبیر
معرفی کتاب زندگینامه کوروش کبیر
کتاب زندگینامه کوروش کبیر بهقلم ساموئیل ویلارد کرامپتون با ترجمهٔ آناهیتا هنرآسا را انتشارات نبض دانش منتشر کرده است. این کتاب با بررسی آثار باستانی و بهجامانده از امپراتوریهای قدیم ایران، به زندگی کوروش کبیر میپردازد.
درباره کتاب زندگینامه کوروش کبیر
کوروش، یکی از پادشاهان نیکنام و خوشآوازهٔ ایران باستان است که مطالعهٔ شخصیتش همواره برای مورخان و تاریخنگاران قابلتوجه بوده است. کتاب پیش رو پژوهشی است بهقلم مورخ و باستانشناس آمریکایی، ساموئیل ویلارد کرامپتون دربارهٔ زندگی این پادشاه.
خواندن کتاب زندگینامه کوروش کبیر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مطالعهٔ تاریخ ایران باستان و نیز دوستداران زندگینامهها از خواندن این کتاب سود خواهند برد.
بخشی از کتاب زندگینامه کوروش کبیر
«پاسارگاد در قسمت جنوبی کوهستان زاگرس قرار دارد. زاگرس ایران را از عراق جدا میکند و علاوهبراین مانع نفوذ اثرات بیابانزایی سرزمینهای شرقی عراق به سمت ایران میشود؛ مانند هر فرد دیگری پروفسور جکسون نیز از کوههای زاگرس بالا کشید تا بتواند به پاسارگاد برسد. بعد از یک ساعت سواری در جادهای صاف و یک یا دو مرتبه عبور از رودخانهٔ پلوار مدوس باستانی به پای تپه رسیدم. سربالایی تپه پستی و بلندی زیاد داشت ولی درکل عبور از آن سخت نبود. همانطور که اسبها از یال تیزی در جادهٔ کاروان قدیمی بالا میآمدند منطقهٔ تاریخی و حاصلخیز دشت مرغاب نمایان شد که در منطقهای به طول ۲۴ کیلومتر و عرض ۱۴ کیلومتر سبزی خودش را گسترانده بود. ایران مکان زیاد سرسبزی نیست چرا که بهلحاظ جغرافیایی منطقهای بلند و گرم و خشک است. بااینوجود ایرانیها در طول تاریخ سعی کردهاند از روشهای زیرکانهای برای آبیاری باغات خود استفاده کنند. ایرانیها عاشق باغ و سرسبزی هستند. جالب است بدانید که در اصل لغت پارادایس (بهشت) از زبان فارسی به زبان انگلیسی وارد شده و یونان نقش یک میانجی را در این وسط داشته است. چندین متر آنطرفتر یک ستون استوانهای به ارتفاع ۶ متر دیده میشد که بالای آن شکسته شده بود. این ستون با ۳ تخته سنگ ترکیب شده و به نظر در قدیم قسمتی از راهرو میبوده است. در قسمت بالای این ستون به خط میخی و سه زبان حکاکی شده بود، من کوروش پادشاه هخامنشی هستم آدم، کوروش، خشایار هخامنشی. پروفسور جکسون که کاملاً تحتتأثیر قرار گرفته بود متوجه مسائلی شد که میبایست در رابطه با کوروش کبیر ثبت بشوند تا همگان از آن آگاهی یابند. این اثر تاریخی بینظیر با ارتفاع ۳.۵ متر و عرض ۱٫۵ و ضخامت نیممتر بو.د در قسمت بالای ستون عوامل آبوهوایی و فرسایش قسمتی از حکاکی صورت کوروش را از بین برده بود طرح تاجی که روی سر وی قرار داشت الهامگرفته از هنر یونانی بود ولی هیجانانگیزتر از آن بالهایی بود که از شانههایش شروع میشد و تا پاهایش امتداد داشت.»
نوع
حجم
۳٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۷۵ صفحه
نوع
حجم
۳٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۷۵ صفحه